Sensibilitat al gluten no celíaca

La sensibilitat al gluten no celíaca es diagnostica en pacients en els que hi ha evidència que els símptomes que pateixen estan causats per la ingesta de gluten però s’ha descartat  prèviament que siguin celíacs i al·lèrgics al blat.

Els símptomes deguts a la celiaquia i els deguts a la intolerància al gluten no celíaca poden ser comuns, de manera que les dues entitats són indistingibles per la simptomatologia, però a diferència de la persona celíaca, la sensible al gluten no presenta anticossos contra fraccions del gluten ni inflamació del budell (la biòpsia duodenal realitzada via endoscòpia és normal).

El diagnòstic es confirma quan, una vegada descartada la celiaquia i l’ al.lèrgia al blat, s’aprecia una millora al fer una dieta sense gluten i la recaiguda del pacient quan el gluten és reintroduit  en la seva alimentació.

El tractament és dieta sense gluten o baixa en gluten segons tolerància.

Consulteu al pediatre si creieu que el DAR està relacionat amb l’ingesta d’aliments que contenen gluten, i no els retireu completament de la dieta fins que s’hagi confirmat o descartat el diagnòstic de celiaquia.

Darrera actualització: 22/06/2018 15:49h