malaltia celíaca

La celiaquia és una malaltia immunitària causada per la ingesta de gluten, una proteïna present al blat, el sègol, l’ordi i la civada. Quan les persones celíaques consumeixen gluten, es produeix una reacció immunitària inadequada que causa inflamació i danya l’intestí prim. La celiaquia no tractada pot provocar diversos símptomes i problemes de salut en diversos òrgans. El tractament consisteix a evitar, estrictament i de per vida, el consum de gluten a la dieta i permetre així guarir l’intestí i millorar la salut del celíac.

Atès que la celiaquia té implicacions molt importants per a la salut, el diagnòstic definitiu té importància extrema. Per això no es recomana començar una dieta sense gluten abans d’haver descartat la malaltia celíaca, ja que les proves emprades per al seu diagnòstic no seran fiables.

Consulteu al pediatre si creieu que el DAR està relacionat amb l’ingesta d’aliments que contenen gluten, i no els retireu completament de la dieta fins que s’hagi confirmat o descartat el diagnòstic de celiaquia.

Darrera actualització: 22/06/2018 15:49h